Vse novice

Rog Bikes ekipa se predstavi I.del

1. februarja, 2022

Ste se kdaj vprašali kakšno je delo s Pony kolesi? In kdo so člani ekipe Rog Bikes?

Naj vam predstavimo Urbana Napotnika, navdušenca nad vsemi vrstami koles. Še posebej se navdušuje nad MTB kolesi in seveda Ponyji. Urban je namreč član KD Lignit in se tudi uspešno udeležuje dirk v spustu.

auner austrian gravity series 2021 kope 9 1 300x200 Rog Bikes ekipa se predstavi I.del

Foto: Friedrich Simon Kugi za Auner Austrian gravity series

Da ga bolje spoznamo smo mu zastavili par zanimivih vprašanj.

S katerim kolesom si se naučil vožnje? Je bil to mogoče Pony?

Žal to ni bil Pony, saj mi je bil Pony takrat še prevelik. Vožnje sem se naučil z 12” otroškim kolesom. Imel je polne pnevmatike, zato so gume vedno ostale cele.

Urban kolo 234x300 Rog Bikes ekipa se predstavi I.del

Ali si se kdaj peljal s starim Pony kolesom?

Seveda, imel sem starega Ponyja. Podedoval sem ga v 5. razredu osnovne šole in sem ga takoj tudi predelal. Odstranil sem vse nepotrebne dele, ga prebarval v črno in mu dodal bel napis Pony. Spomnim se, da sem ga zlomil na pregibu, to je bila namreč šibka točka starih Ponyjev. Ob skoku oziroma ob pristanku se je razletel na polovico, jaz pa sem si potolkel brado, dlani in komolce. Seveda me to ni odvrnilo od nadaljnjih adrenalinskih podvigov.

Kaj ti je najbolj všeč na novem Ponyju? Kateri model ti je najljubši in zakaj? Kaj nasploh meniš o novi generaciji Pony koles.

Sama ergonomija novega kolesa je v primerjavi s starim veliko boljša, vožnja je res udobna. Seveda pa so Ponyji s prestavami in dobrimi zavorami čisto nekaj drugega kot so bili včasih. Nimam najljubšega Ponyja, saj ima vsak model neko prednost. Classic je za nostalgike z nožno zavoro in brez prestav, in seveda za tiste, ki se radi udeležujejo že tradicionalne Redbullove tekme Goni Pony.

Classic 3 je neka mešanica nostalgije in moderne dobe, saj ima 3 prestave in v-zavore. Je pa pri novi generaciji Ponyjev velika prednost ta, da so vsi zložljivi.

Kakšen je tvoj Pony? Opiši najbolj zanimivo dogodivščino.

Moj Pony je rdeč Sport, ki je brez prtljažnika in namenjen za Goni Pony. Nima prestav in ima v-zavori.

Vsak dogodek Goni Pony je zgodba zase. Vsako leto se zgodi kaj nepričakovanega. Najbolj zanimivi so spusti v dolino. Nekateri tekmovalci so prave kamikaze. Spustijo se s kolesi starimi 40 let in več, z ne ravno zanesljivimi zavorami. Po cesti ležijo strgane verige, počena pedala, gonilke, zavore…. Zračnice pokajo kot za stavo. In vonj po zažgani torpedo zavori te spremlja celo pot v dolino.

20200905 172719 169x300 Rog Bikes ekipa se predstavi I.del

Koga bi najraje posadil na prtljažnik Ponyja in kam bi ga/jo odpeljala?

Sodelavki Sašo in Anjo bi peljal v Kranjsko Goro, ampak bi morali vzeti svoje Ponye in potem pognat hudiča na vrh Vršiča.

redbullgonipony2019 300x200 Rog Bikes ekipa se predstavi I.del

Kaj najraje opravljaš na delovnem mestu oziroma kaj je tvoje najljubše opravilo? Mnogi namreč ne vedo, da gre čisto vsak Pony skozi tvoje roke.

Res je, sem vodja proizvodnje in noben Pony mi ne uide. Zame je pomembno to, da imajo Ponyji še vedno svoje navdušence in da se tradicija ter proizvodnja Ponyjev nadaljujeta. Mi je pa najljubše delo sestava posebnih serij koles, oziroma takšnih, ki jih naročijo kupci za posebne priložnosti.

Tako, na kratko smo spoznali našega Urbana, naslednjič pa vam predstavimo še nežnejši del Rog Bikes ekipe.

Foto: osebni arhiv