Politika o upravljanju s piškotki

Novi Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012), ZEKom-1 je v pravni red prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Ker je vaša zasebnost za nas zelo pomembna, si prizadevamo, da vam ponudimo vse informacije o piškotkih, ki jih uporabljamo na spletnem mestu. Vse podrobne in dodatne informacije o piškotkih najdete v nadaljevanju. Če se Uporabnik (kupec) odloči, da tehnične piškotke popolnoma onemogoči (v nastavitvah brskalnika), potem nakupovanje na spletnem mestu www.rogbikes.com ne bo mogoče oziroma Uporabnik ne bo mogel uporabljati funkcij spletišča v polni meri.

Trgovec (Turna, d.o.o.) vsakemu uporabniku ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeli piškotek za identifikacijo, spremljanje nakupovalne košarice in zagotavljanje sledljivosti, ki se v pomnilniku strežnika shranjuje le za čas trajanja obiska spletne trgovine in se izbriše po eni uri neaktivnosti. Trgovec lahko na osebni računalnik Uporabnika shrani tudi nekatere trajne piškotke, kot npr. identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki za prepoznavanje ob naslednjem obisku spletne trgovine ali ocene artiklov, s pomočjo katerega Uporabnik ve, katere artikle je že ocenil, posredno pa tudi piškotke Google Analytics, ki služijo analizi obiskov spletnega mesta. Trgovec lahko te podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Za potrebe zagotavljanja spletne varnosti Trgovec zbira tudi IP naslove, iz katerih uporabniki dostopajo do spletne trgovine.


V kolikor se bodo na Spletnem mestu pojavile kakšnekoli spremembe na področju piškotkov in zasebnosti, bomo vse spremembe takoj zapisali na tej strani.

1. Kaj so piškotki?

Piškotki so tekstovne datoteke, ki vsebujejo manjše količine informacij, ki jih spletnemu brskalniku pošlje Spletno mesto. Te podatke pregledovalnik shrani na računalnik in jih pošlje nazaj spletnemu mestu vsakokrat ko Spletno mesto obiščete. Običajno vsebujejo:

• ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek;
• življenjsko dobo piškotka;
• vrednost – navadno naključno generirano edinstveno število.

Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij. Če pa ga prebere strežnik skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev – na primer tako, da se spomni prejšnjih nakupov ali podatkov o uporabnikovem računu. Samo strežnik, ki je poslal piškotek, lahko prebere in uporablja ta piškotek.

Na spletnem mestu, vrednem zaupanja, lahko tako piškotki obogatijo izkušnjo.